کدام مدیران کشور در حکومت حضرت مهدی عج مسئولیت می گیرند؟

14 فروردین 1404

در حكومتي كه پس از ظهور حضرت صاحب الزمان (عج) تشكيل مي‎شود كارگزاني گماره مي‎شوند كه ”بتوانند“ اهداف حكومت مهدوي (عج) را به انجام برسانند. او ظهور مي‎كند تا جهان سراسر «ظلم و ستم» را به نفخة بهشتي «قسط و عدل» از حضيض جهنم نجات دهد. چنين حكومتي كه امر عدالت را سر لوحة خويش قرار داده، بنا دارد اسلام را آنگونه كه پيامبر رحمت حضرت ختمي مرتبت محمد مصطفي (ص) از جانب خداوند منان به عالم هديه داده، پياده كند. ديني كه بر پاية قسط و عدل پا برجا گرديده و به عنوان آخرين دين الهي اكمال مكارم اخلاقي و بازگشت انسان به وطن اصلي‎اش- يعني بهشت- را در دستور خويش مقرر فرموده است.

اگر چه وجود ذي جود حضرت صاحب الزمان (عج) در رأس حكومت مهدوي- خود- سرچشمة الطاف، عنايات و بركات الهي بر عالميان است- ليكن- بديهي است در ادارة جهان نيروهاي ”انساني“ نقش اساسي را ايفا خواهند كرد. به عبارت ديگر حضرت مهدي سلام الله عليه حكومت خود را از طريق افرادي به پيش مي‎برد كه آنها هم زمين‎اند؛ از پدر و مادري بدنيا مي‎آيند، دوران كودكي از پشت سر مي‎گذارند، به مدرسه مي‎روند، به دوران جواني مي‎رسند، كار مي‎كنند، ازدواج مي‎كنند، پدر و مادر مي‎شوند و در نهايت مي‎ميرند. از اين نظر با انسانهاي امروزي تفاوتي ندارند، اما ويژگي‎هايي را خواهند داشت كه آن ”ويژگي‎ها“ آنان را با قاطبة انسانهاي امروزي متفاوت مي‎كند.

دي شيخ با چراغ همي گشت گرد شهر               كز ديو و دد ملولم و انسانم آرزوست.

امروزه متأسفانه بدلايل بسياري كه جاي بحث آن در اين مقال نيست، انسانهايي كه به تمام معنا «انسان» باشند بندرت پيدا مي‎شوند. بسياري، از انسانيت، تنها به وجه حيواني‎اش بسنده كرده‎اند. عجيب آن كه اگر كسي كمي از اين وجه، به انسانيت بيشتر گرايش داشته باشد، ديگران چشمان تعجب به او مي‎گشايند. براي انسان امروز متأسفانه انسان حقيقي- و نه واقعي- كيمياست، اما- نوعي ديگري از انسان (كه هر چه بيشتر خود را به حيوان نزديك تر مي‎كند تا جايي كه حتي حيوان هم بر او احساس شرف مي‎كند) چه بسيار ديده مي‎شود. گشتي در محصولات تهاجم فرهنگي- فيلم، تلويزيون، اينترنت، كتاب، مطبوعات و آثار به اصطلاح هنري اين ادعاي دردمندانه را اثبات مي‎كند.

انسان- اين نادرة هستي- در حكومت مهدوي (عج) است كه نقش صحيح خود را ايفا مي‎كند. حضرت صاحب الزمان (عج) براي كارگزاري حكومت خود انسانهايي را خواهند خواست كه به تمام معنا انسان باشند. اين انسانها را از جاي ديگري براي زمين به ارمغان نخواهند آورد. به يقين بايد شرايط ظهور آن حضرت مهيا شود تا مجوز الهي براي بيرون آمدن قائم آل محمد (ص) از پردة غيبت صادر گردد. يكي از شرايط، وجود انسانهايي است كه بتوانند وظيفة كارگزاري حكومت حضرت ايشان را در بهترين شكل ممكن به انجام برسانند.

انسانها از دو طريق براي نقش آفريني در حكومت مهدوي (عج) آمادگي لازم را بدست مي‎آورند: فردي و عمومي.

ارادتمندان به حضرت ولي‎عصر (عج) و مشتاقان حكومت مهدوي (عج) ابتدا بايد در جهت آمادگي فردي خود را از هر نظر تلاش كنند، آنگاه از طريق ارتباطات موجود در سطح جهاني به پرورش انسانهاي ديگر بپردازند تا آن حضرت آمادگي جهاني را براي ظهور تشخيص دهند. خودسازي بر مبناي ويژگي‎هايي كه مولاي متقيان حضرت علي (ع) براي كارگزاران حكومت لازم و ضروري دانسته‎اند، آمادگي متناسب را از حيث فردي ايجاد مي‎نمايد. پرورش تك بعدي اگر چه در حد خود خوب است اما به طور قطع كافي نيست، بلكه بايد بر پاية آموزه‎هاي علوي (ع) از هر نظر آماده بود.

روابط نيكو، رفاقت، مدارا، دور انديشي، مروت، جوانمردي، بلند همتي، ايثار، خوشرويي، نشاط، حلم و بردباري، تجربه اندوزي، مشورت، حفظ ايمان، احترام به ديگران، فكر، تلاش و كوشش پيگير، پشتكار در كارها، نداشتن غرور و خودپسندي، رازداري، آزاد انديشي، راستگويي، مردم داري، دوري از سستي و كم كاري از ويژگي‎هاي فردي كارگزاران حكومت مهدوي (عج) است.

پرداختن به عمل آگاهانه، عدم مغايرت گفتار و عمل، ساده زيستي، ساده پوشي، دردشناسي، شجاعت و شهامت، احترام به قانون و حدود الهي، مسئوليت پذيري، بلند نظري، خود را خادم مردم دانستن، سود رساني به مردم، اصلاح طلبي، عدم گروه گرايي، افشارگري در مورد دشمنان داخلي و خارجي، احترام به شأنيت و شخصيت كارگزار حكومت، داشتن طرح و برنامه، برنامه‎ريزي و داشتن توانايي مديريت از ديگر ويژگي‎هاي كارگزان حكومت حضرت امام زمان (عج) مي‎باشد.

كارگزار حكومت مهدوي (عج) بايد از تملق و چالوسي پرهيزكند، تملق و چالوسي ديگران در او تأثيري نگذارد. با خائنان كمترين ارتباط را نداشته باشد و از موضع تهمت دوري نمايد. خائنان كه آفت مسئولان و عامل شكست آنان است را بركنار كند و كارگزاران شايسته را بكار بگمارد. در گزينش قابليت‎ها، توانايي‎ها، و لياقت‎ها را مد نظر قرار دهد و امكان افزايش آن را فراهم آورد. افراد كارآموزده را مورد استفاده قرار دهد و از امتياز دهي و ايجاد توقع بيجا پرهيز كند. عوامل خود را بر مبناي آزمون عملي انتخاب كند و در اعطاي مسئوليت‎ها، ملاحظات و مصلحت انديشي‎هاي غير مسئولانه را بكار نبرد و رتبه افراد را بر پايه عمل آنان ارتقاء دهد.

كارگزار حكومت مهدوي (عج) خود بر مبناي عدل زندگي مي‎كند و بر پايه عدالت داوري كرده و حكم مي‎كند. همة افراد (از جمله خود) را در برابر قانون مساوي مي‎داند و ضمن ميانه‎روي و تعادل، ديگران را به اين ويژگي فرا مي‎خواند. با رشوه‎خواران و رشوه‎دهندگان مبارزه مي‎نمايد و در مصرف بيت المال احتياط مي‎كند. او هرگز در بيت المال خيانت نمي‎كند و سياست‎هاي اقتصادي را مطابق با موازين شرع طراحي و به اجرا مي‎رساند. حقوق ديگران را به بهترين شكل پرداخت مي‎كند و ميان آباداني و ماليات توازن برقرار مي‎نمايد.

كارگزار حكومت مهدوي (عج) هم خود و هم ديگران را- در سطح مسئوليت خود- آماده براي كارزار با دشمنان بار مي‎آورد، و با تقويت بنية دفاعي به هيچ دشمني اجازة تعرض نمي‎دهد. كارگزاران زيردست خود را كنترل مي‎كند و از مجموعه و اطلاعات مجموعة خود حفاظت و حراست مي‎كند.

كارگزار حكومت مهدوي (عج) مي‎داند انتصاب مسئولان بي‎تخصص، غيركاردان و ناكارآمد چه ضررهاي فاحشي را به دنبال دارد بنابراين در صورت اصلاح ناپذيري آنان، حذفشان مي‎كند. او در هيچ مجموعة فاسدي مسئوليت نمي‎پذيرد و به علل زوال و انقراض حكومت‎ها واقف است.

بنابراين آحاد مؤمنان به ويژه بسيجيان عزيز كه بر مبناي انديشه‎هاي مقام معظم رهبري نزديكترين افراد به محور ولايت هستند و در جايگاه منتظر، مي‎بايست در جهت اصلاح خويش تا رسيدن به شخصيت ”صالح“ حركت نمايند و در جمهوري اسلامي كه قرار است طليعة حكومت جهاني حضرت مهدي (عج) واقع شود چنانچه كارگزاري حكومت را در هر پايه به عهده دارند، خود را به ويژگي‎هاي كارگزاران حكومت مهدوي (عج) نزديك سازند. در چنين روزگاري هر اقدام ما عملي خالصانه، عبادتي عارفانه و وصلي عاشقانه است.